Solid futuristisk husdesign i Australien

fast futuristisk husdesign australiens arkitektur

Solid futuristisk husdesign i Australien

Det australiensiska företaget Charles Wright Architects använder en blandning av precast och in situ betong för att bygga ett hus som tål de starkaste orkanerna i norra Queensland.

Bostaden på två våningar hänger på kanten av en sjö i ett regnskogsområde på stranden

fast futuristisk husdesign australiens bostad




Regnskogsområdet är benäget för tropiska cykloner i den övre delen av meteorologiska vågar. De skrymmande cantilevered volymerna är inte bara starka nog att klara dessa cykloner, men också för att förhindra inlopp av vatten under åtföljande översvämningar.

Byggnaden kan stå emot de starkaste orkanerna i norra Queensland

stabil massiv futuristisk husdesign australien väderbeständig solid

Charles Wrights arkitekter utformade byggnaden för att vara självständig och självständig. Solpanelerna på taket genererar el, medan ett 250 000 liters vattensystem gör att invånarna kan dra nytta av regnvatten och gråvattenåtervinningsteknik.

solid futuristisk husdesign australiens struktur



"Målet var inte bara att producera ett tekniskt resultat," förklarar arkitekterna, "men att skapa en byggnad som i stor utsträckning utnyttjar naturliga bekvämligheter och återinför den omgivande inhemska våtmarksmiljön."

Huset ger en klimatneutral lösning för en miljömässigt känslig plats vid kanten av FNQ-stranden regnskogen

fasta futuristiska husdesign australiens väderbeständiga cykloner

Byggnaden heter Stamp House och har en vacker exteriör gjord med ett rutnät av cirkulära gropar som går över väggarna och taket.

Ingången till byggnaden ligger på översta våningen

fast futuristisk husdesign australiens inredning

Ingången till byggnaden nås genom en passage - en lång bro över vattnet. Inuti erbjuder ett stort vardagsrum flera sittgrupper, ett kök, en matsal och ett gym. Sovrummen ligger i vingarna.

Betongen utvecklades och isolerades den inbyggda paneler med soltak för att ge en stadig, kallare och mer bekväm årlig omgivningstemperatur

fast futuristisk husdesign australiens bottenvåning

Här finns mer information från Charles Wright Architects:

Stämpelhus
CWA kontaktades av projektklienten för att leverera en klimatneutral lösning till en miljömässigt känslig plats på kanten av FNQ Strand Rainforest. Målet var inte bara att skapa ett tekniskt resultat utan också att bygga en byggnad som i hög grad utnyttjar naturliga bekvämligheter. Byggnaden har ett konstruerat vattenekosystem som var resultatet av ett långt samarbete med nationalparker, miljöbyråer, statliga och lokala myndigheter.

 Konstruktionen använder massiva stödben för att mildra effekterna av potentiella översvämningar och översvämningar med "King Tide" med cyklonaktivitet. Projektet utvecklades för att motstå solide och intensiva cykloner.

Designen är gjord i en innovativ kombination av prefabricerad betong på torget     fast futuristisk husdesign australiens belysning

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

20 + = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: