Solid futuristisk husdesign i Australia

solid futuristisk husdesign australia arkitektur

Solid futuristisk husdesign i Australia

Det australske selskapet Charles Wright Architects bruker en blanding av prefabrikkerte og in situ betong for å bygge et hus som tåler de sterkeste orkanene i Nord-Queensland.

Den to-etasjes bolig ligger på kanten av en innsjø i et regnskogsområde på stranden

solid futuristisk husdesign australia residence




Regnskogen er utsatt for tropiske sykloner i den øvre delen av meteorologiske skalaer. De voluminøse cantilevered volumene er ikke bare sterke nok til å motstå disse syklonene, men også for å forhindre inntrengning av vann under tilhørende oversvømmelser.

Bygningen kan tåle de sterkeste orkanene i Nord-Queensland

stabil massiv futuristisk husdesign australia weatherproof solid

Charles Wrights arkitekter utviklet bygningen for å være selvstendig og selvstendig. Solpanelene på taket genererer elektrisitet, mens et 250 000 liters vannsystem lar beboere dra nytte av regnvann og gråvann gjenvinning teknologier.

solid futuristisk husdesign australia struktur



"Målet var ikke bare å produsere et teknisk resultat," forklarer arkitektene, "men å skape en bygning som i stor grad utnytter naturlige fasiliteter og gjeninnfører det omkringliggende opprinnelige våtmarksmiljøet."

Huset gir en klimanøytral løsning for en miljømessig følsom beliggenhet på kanten av FNQ strandregnskogen

solid futuristisk husdesign australia værbestandige sykloner

Bygningen heter Stamp House og har et beautifisert eksteriør laget med et rutenett av sirkulære gruver som går over veggene og taket.

Inngangen til bygningen ligger i toppetasjen

solid futuristisk husdesign australia interiør

Inngangen til bygningen nås ved en passasje - en lang bro over vannet. Innvendig har en stor hovedstuer flere sittegrupper, et kjøkken, en spisestue og et treningsstudio. Soverommene er plassert i vingene.

Betongen ble utviklet og isolert den innebygde paneler med soltak for å gi en jevn kjøler og mer behagelig årlig omgivelsestemperatur

solid futuristisk husdesign australia første etasje

Her er mer informasjon fra Charles Wright Architects:

Stamp House
CWA ble nærmet av prosjektklienten for å levere en klimanøytral løsning til en miljømessig sensitiv beliggenhet på kanten av FNQ Strand Rainforest. Målet var ikke bare å skape et teknisk resultat, men å bygge en bygning som i stor grad utnytter naturlige fasiliteter. Bygningen har et konstruert vannøkosystem, som var et resultat av et langt samarbeid med nasjonalparker, miljøbyråer, statlig og lokal myndighet.

 Konstruksjonen bruker massive oppriggere for å redusere effekten av mulige flom og "flodvann" flom med syklonaktivitet. Prosjektet ble utviklet for å motstå solide og intense sykloner.

Designet er laget i en nyskapende kombinasjon av prefabrikkerte betong på torget     solid futuristisk husdesign australia belysning

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

92 − = 87

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: